Hooggevoeligheid op de werkvloer

Hooggevoeligheid op de werkvloer

“It is only when there is no goal and no rush, 
that the human senses are fully open
to recieve the wor
ld.”

– Alan Watts

Als hooggevoelig persoon zal jouw empathisch vermogen ruimer zijn. Je voelt aan wat er nodig is en wat er het beste kan gebeuren. Je bent vaker gericht op de buitenwereld, want je voelt de behoeftes en gevoelens (bewust of onbewust) aan. Je bent er voor de ander en je vergeet er te zijn voor jezelf. 

Herkenbaar? Lees dan vlug verder!

‘Vooruit met de geit’

Vanuit bepaalde overtuigingen ga jij als hooggevoelig persoon graag aan de slag. Het ‘moeten’ zit in jezelf en je bent vlug (bewust of onbewust) geraakt door wat anderen zeggen.

Je moet voor die sympathieke collega nog vlug dat ‘klein werkje overnemen’, terwijl jezelf de hete adem van je leidinggevende in je nek voelt en ‘o dan is er nog…’ Deadlines, to-do lijstjes en taken, meer dan voldoende om te ‘moeten’.

Een innerlijke strijd tussen jouw eigen behoeften (oa. rust, verstilling, ontspanning…) en jouw overtuigingen (oa ‘ik moet iedereen helpen’….).

Sfeer op de werkvloer

De ‘roze olifant’ in het team voel jij als geen ander aan. Onuitgesproken kwesties. Onderhuidse emoties. ‘Spelletjes’ die mensen spelen. Voor anderen mogen ze onopgemerkt blijven. Voor jou zijn ze ‘heel aanwezig’ en ze maken het voor jou na een tijdje ondraaglijk. Maar wat kan je er mee?  Durf je het, binnen het team, bespreekbaar te maken en voel je misschien meteen al de wind van voren? Hou je jouw mond en blijf je zitten met een knoop in de buik? 

Goh, en zo voel je je, als fijngevoelig mens, niet echt fijn in jouw werkomgeving. Jouw kwaliteiten kunnen niet tot hun recht komen. Je staat constant ‘aan’ en voelt je na een tijdje futloos. Je sleept jezelf verder doorheen de dag. 

Doch, jij mag als hooggevoelig persoon stralen op de werkvloer, als een krachtige en veelzijdige ster!

Van buiten naar binnen

Je bent zo afgestemd op de omgeving en je voelt wat er daar leeft. Hoe zou het echter voelen wat vaker af te stemmen op jezelf, op jouw eigen gevoelens, verlangens, ideeën en behoeften? In de eerste fase op weg naar een (professioneel) leven met meer vervulling, daadwerkelijk loopbaangeluk te ervaren, mag jij als hooggevoelig persoon de omslag maken naar jouw innerlijk. Zodat je contact maakt met ‘ik voel’ en ‘ik wil’…

Als hooggevoelig persoon jouw levenstaak vervullen!

Laten we echter daar niet stoppen! 

Zet jouw hooggevoeligheid in als een extra troef! Het uitzoeken wat jouw missie is in jouw (professionele) leven, kan jou hierbij helpen.
Wat wil jij graag in de wereld zetten?
Wat is jouw waarheid?
Wat is jouw levenstaak?
Jouw bijdrage, wat je hier komt doen op aarde?

Vanuit eenheid leven in een werkomgeving die voor jou past, jouw levenstaak in de wereld zetten. Want echte vervulling ervaren heeft niet alleen betrekking op het financieel gewin, status… meer nog met het gevoel diepe verbinding met jezelf, je Ware Zelf, te voelen. Jouw innerlijke wijsheid te delen met de wereld. Neem de tijd om jouw levenstaak te ontdekken, want je bent het waard.  

Loopbaancoaching is uitermate interessant om jou in jouw kracht te zetten op professioneel vlak.

Wat zijn jouw ervaringen als fijngevoelig persoon in de werkomgeving? Waar loop jij tegenaan?

Deel gerust jouw belevenissen. Ik ben benieuwd om van je te horen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *