Op ontdekking naar je ‘ware’ verlangens!

Op ontdekking naar je 'ware' verlangens!

 

‘Moed is niet de afwezigheid van angst.
Moed betekent angst voelen en toch je hart volgen.’

(David Dewulf)

Stel dat je vandaag hoort dat je nog slechts een korte tijd te leven hebt. (Gelukkig is dat wellicht niet het geval!) Alleen stel… stel dat je nog enkele maanden tot een jaar hebt om te doen wat er voor jou écht toe doet. Zou je het leven, zoals je dat nu op dit moment leidt, op een zelfde wijze voortzetten of zou je iets veranderen? Zo ja, wat zou je veranderen? Wat zijn jouw ‘ware’ diepere verlangens?

Laten we even beginnen bij het begin. Wat is nou een diep verlangen? Verlangen is iets wat je vanbinnen ervaart en voelt. Het heeft alles te maken met groei en het staat in verbinding met wie jij in jouw leven bent.

Zoals misschien het verlangen om in het buitenland te wonen in de bergen genietend van de natuur en het buitenleven. Of het ultieme kraslotje van ‘win for life’ winnen. Het is mogelijk dat je er van overtuigd bent dat je pas écht gelukkig zal zijn het moment dat jij in het buitenland woont, dat jij dat unieke en bijzonder kraslotje in jouw handen hebt…

Het verlangen achter het verlangen

In realiteit draait het vaak niet om dát verlangen. Wel om het verlangen achter het verlangen. Met name : ‘Wat verwacht je van de ander, dat je niet aan jezelf geeft?’. Of in de concrete voorbeelden : wat verwacht je van het leven ‘in het buitenland’ dat je niet aan jezelf geeft?, wat verwacht je van ‘het winnende kraslotje ‘win for life’’, dat jij niet aan jezelf geeft?

Betreft het een gevoel van thuis te zijn, een dieper verbinding met de natuur te ervaren, een gevoel van ‘vrij zijn’ … omdat het leven je inspireert een leven te leiden meer in lijn met wie je bent? Of….? Wat zijn jouw ‘ware’ verlangens? Misschien gaat het voor jou om meer een gevoel van innerlijke rust te ervaren, een groter gevoel van veiligheid…. Zie dit dan als een uitnodiging om aan de slag te gaan met jezelf. Ga op onderzoek uit bij jezelf.

Hoe kom je nu in contact met jouw 'ware' verlangens?

Durf jezelf bewust de vraag te stellen : wat verwacht ik van de ander, dat ik mezelf niet geef? Hoe zou ik me voelen wanneer dit verlangen in vervulling gaat? Welk gevoel geeft het mij nu? Maak contact met jouw hart en aanvaard de antwoorden die in je naar boven komen.

Al te vaak leef je vanuit je hoofd en denk je dat je het goed doet, juist omdat je volgens de verwachtingen van anderen leeft. Een dieper angst voor afwijzing kan je ‘ware’ verlangen bedelven. Overtuigingen bij jezelf blokkeren je om jouw leven te leiden op jouw manier. Je gaat je zo vaak en vlug aanpassen (pleasen) aan de anderen en je leeft steeds minder in verbinding met jezelf. Je verliest je positieve vibes, je moed, je kracht…. Hiervan bewust zijn. Bewust op reis gaan om jouw eigen innerlijk landschap te verkennen. Dit kan leiden tot meer bewust authentieke keuzes voor jezelf. Bouwend aan het vertrouwen in jezelf en de verbinding met jezelf.

Volg jouw hart

‘Wat spannend’ denkt het hoofd. Ja zeker, want leven vanuit je verlangens doe je vanuit je hart. Alleen je hart kan connectie maken met jouw ‘ware’ verlangens. Je hoofd kan 1000 vragen en probleem scenario’s bedenken. Je hart weet alle antwoorden. Pas als je hoofd, je mind, ten dienste staat van je hart kun je voluit leven! En geef nu toe : is dat het niet het ultieme doel in dit leven?

Wanneer je in de komende tijd de reis aanvat om jouw innerlijk landschap te verkennen, dan kan ik je voor de intense en uitdagende momenten het lied ‘Aren’t you meant to fly’ van ‘The Wanderer’ ten zeerste aanbevelen.

‘Aren’t you meant to fly.
Sing your song and touch the sky.
Aren’t you meant to fly.
Or do you want to wait until you die.’

Ook jij mag jouw vleugels spreiden en vliegen!

Een goede reis gewenst vol mooie ontdekkingen.

Wens je dat ik je even mee vergezel op jouw reis?
Contacteer mij dan zeker!

Durf jij jouw eigen ‘ware’ verlangen onder woorden brengen?
Deel ze gerust met ons!

Ik ben benieuwd om van je te horen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *