Jouw unieke bijdrage aan deze wereld

Jouw unieke bijdrage aan deze wereld

‘In ons organisme is een onverwoestbare drang
naar heelheid werkzaam.’
Carl Gustav Jung

Voel je je soms niet gezien of niet gehoord in jouw (professionele of privé) omgeving? Ervaar je soms een innerlijke strijd? Als het ware ‘vechten tegen een ‘ongeziene’ vijand’? 

Mogelijks wens je enkel goed te doen voor iedereen. Het bezorgt je véél stress, slapeloze nachten, angst… en ja, uitputting. Je holt van hot naar her. Uiteindelijk voel je je leeg gegeven. En je komt hierbij moeilijk tot jezelf, tot jouw unieke bijdrage aan deze wereld. Lees er alles over in deze blogpost!

dansende vrouw in water

Bewuster worden wie jij bent, alle delen van jezelf omarmen

Als kind kwam je op deze wereld heel, onbevangen en vol liefde en licht. Toen je klein was, leerde je echter om kostbare delen van jezelf te verbergen, te onderdrukken of te ontkennen, om de goedkeuring of gunst van mama, papa of andere figuren van belang in jouw opvoeding te winnen. Om te ‘overleven’ was je, als baby, afhankelijk van hen, dus je wenste ze te behagen, ze gelukkig te maken, …. zodat zij zouden voorzien in de vervulling van jouw behoeften.

Op deze manier leerde je dat bepaald gedrag, bepaalde gevoelens of gedachten, ‘aanvaardbaar’ of ‘onaanvaardbaar’ waren. Je besefte of ervaarde dat liefde buiten jezelf kwam, dus wenste je zoveel als mogelijk ‘goed’ of ‘juist’ gedrag te tonen, ‘gedachten’ of ‘gevoelens’ te delen. (Of juist helemaal niet te delen?) Delen van jezelf, bepaalde gevoelens, gedachten, behoeften, verlangens… waren (onbewust) niet langer welkom. Noch voor jezelf. Noch voor jouw omgeving.

open armen open hart

Jouw té....

Zodoende werd je al eens : ‘té emotioneel’, ‘té veel mening’, ‘té gevoelig’, ‘té open’, ‘té groot’, ‘té chaotisch’, ‘té creatief’… genoemd. Vaker was je té voor de wereld om je heen. Je voelde je, diep en onbewust, schuldig om dat jij jij was. Je verstopte bepaalde delen van jezelf.

Maar hoe kan jij, als fijngevoelig mens, iets anders voelen dan wat je voelt op jouw niveau, jouw manier…? Jouw vragen waren zinvol, jouw reacties kwamen uit jouw pure kern van licht en liefde. Je was altijd heel, verbonden met alles om je heen, een geweldig lief kind. 

Vandaag laat het leven jou zien hoe en waar jij jezelf altijd aan hebt moeten passen. Hoe jij jezelf niet kon en mocht zijn of zichtbaar maken. En elke keer als je dat wel deed, kreeg je een deksel op jouw neus. Het gaf jou een diep gevoel van onveiligheid en zette jouw autonoom zenuwstelsel onder druk

Echter, lieve jij, onthou : jij hebt de pijn van jouw ouders niet veroorzaakt en jij bent niet verantwoordelijk om het te ‘verhelpen’. Jij kan hen niet ‘redden’, dat dienen ze zelf te doen. Jij was altijd al onschuldig. Dus jouw schuldgevoel, onder de vorm van ‘ik heb ze ongelukkig gemaakt’, ‘ze zijn niet trots op mij’, ‘ik deed onvoldoende mijn best’, ‘had ik maar’, ‘was ik maar’ …, was intelligent in jouw kinderjaren. In de blogpost ‘Als hoogsensitief persoon geboren in een niet-hoogsensitief gezin’ zoom ik in op welke mogelijke patronen en overtuigingen ontstaan in de kindertijd. Deze patronen en overtuigingen hielpen jou overleven.

Vandaag, bij het lezen van deze blogpost, nodigt het leven jou uit om jouw oude knellende jas liefdevol te bedanken voor de reis en te vervangen door een andere jas : JOUW jas!

let life surprise you

Op ontdekkingstocht : jouw innerlijke reis

What do you bring to the table?’ Want jouw ‘té veel’ is jouw unieke bijdrage aan deze wereld. Zie het als jouw uniek puzzelstukje in een grote unieke puzzel. Zodra alle puzzelstukjes hun plek vinden, hun licht laten schitteren, dan ben je een bron van inspiratie en licht voor jezelf en de ander. Jij belicht, gaande weg, jouw unieke (ziels)pad, het pad dat altijd in jouw hart leefde.

Je kan dit misschien moeilijk geloven. Vaak leeft er diep in ons onbewust een gevoel van minderwaardeeen gebrek aan eigenwaarde. Echt zelfvertrouwen en eigenwaarde ontwikkel je namelijk in de eerste levensjaren. Als écht zelfvertrouwen vroeg in het leven onvoldoende ontwikkeld en beschadigd werd, dan legt het een beperkende en doordringende blauwdruk vast die ons keer op keer kan dwarsbomen in ons leven. Je hervalt in vergelijken met de ander, je bestempelt jezelf als ‘niet zo goed’, ‘niet zo bijzonder’, ‘da’s toch normaal’ of ‘zo en zo’

Elke keer dat je jezelf betrapt op vergelijken, verminderen van jouw waarde of bijdrage, druk dan even op de ‘pauze’ knop. Check in bij jezelf. Sta stil bij jouw gedachte of overtuiging. Adem enkele malen diep tot in jouw buik. Daal in bij jezelf. Maak connectie met jouw hart en voel jouw diepe unieke waarheid.

jij bent uniek

Ontmoet jezelf!

Jouw ontdekkingstocht start bij het ontwikkelen van jouw bewustzijn. In een coachsessie met paarden maken wij deel uit van de kudde. Zij nodigen ons uit om dat wat onbewust leeft aan te kijken. In een omgeving vol mededogen kan jij op die manier jouw bewustzijn en jouw kennis van jezelf verder ontwikkelen. 

Welke vragen kan jij jezelf, bij het lezen van deze blogpost, nu stellen? Ik nodig jou heel liefdevol uit om even stil te staan bij onderstaande vragen :
In wat verschil jij van de ander?
Waar ga jij helemaal van ‘aan’? En waarvoor ga jij graag op de barricades staan?
Welke delen van jezelf heb jij verwoed proberen veranderen of verbergen om ‘te passen’ in deze wereld?
Waar werd jij wel vaker van beticht in het verleden? ‘Té eerlijk’, ‘té emotioneel’, ‘té open’….? Wat was of ben jij ‘té veel’ voor de ander?

Via de blogpost ‘Voluit leven in het leven staan als hoogsensitief persoon’ geef ik jou nog een toolbox om als hoogsensitief persoon voluit in het leven te staan. Beslist een bron van inspiratie voor jou!

“And on a morning no different from any other.
She met herself in the mirror
And she quite liked
What she saw.”
(- Rebecca Campbell)

Weet dit :
enkel jij kan jouw unieke bijdrage, jouw puzzelstukje, bieden aan deze wereld. Enkel jij kan doen wat je doet op jouw manier, echt waar! Verstop je niet, sta recht en ga voor jouw Dharma[1] staan, al is het nog zo beangstigend.

verbinding

Met véél passie begeleid ik jou in bad vol warmte naar meer zelfkennis en zelfbewustzijn. Jouw wezenskern. Zodat jij mag kennismaken met jouw unieke bijdrage aan deze wereld en leiding neemt over jouw leven.

Neem een kijkje in mijn aanbod

Wens je meer inzicht in jouw professionele omgeving? Dan is loopbaancoaching een zéér aantrekkelijke manier om tot de kern te komen. Zelfkennis is namelijk dé basis voor jouw eigen #loopbaangeluk!

Wens je een laag dieper te duiken in jouw bewustzijn? Jouw hart te openen voor wat het leven jou aanreikt? Loop je steeds hetzelfde rondje? Ben je misschien even jouw innerlijke rust kwijt? Of voel je ‘ja, ik heb een unieke bijdrage! Alleen weet ik niet goed hoe….?’ De paarden en/of ik begeleiden jou met veel liefde!

[1] Jouw dharma kun je zien als jouw unieke levenspad, waarbij je al jouw talenten en kwaliteiten optimaal inzet om de wereld (en jezelf) te dienen. Je leeft volgens jouw persoonlijke missie en doel.

Voel jij je geraakt door deze tekst?
Wens je iets te delen?
Ik hoor graag van jou!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *