Leven vanuit verbinding met jezelf

Leven vanuit verbinding met jezelf

“Every smile is a direct achievement.”

– Yogi organic Tea

Je merkt pas dat de verbinding met jezelf belangrijk is, wanneer het contact met jezelf afwezig is. Je leven kan leeg voelen en vragen zoals : wat wil ik in mijn leven? Waar word ik gelukkig van?

Al deze vragen kan je beantwoorden vanuit je ego of vanuit je intuïtie. Luister je naar intuïtie, dan luister je naar liefde. Als je hier contact mee maakt, leer je het pad te bewandelen dat ook bij jouw levensdoel hoort.

Eigenwaarde, no bullshit

Hoeveel waarde geef jij jezelf? Hoe sterk sta jij in je schoenen? Eigenwaarde – de waarde die je aan jezelf toekent – is het beeld én gevoel dat een mens op emotioneel en mentaal niveau van zichtzelf heeft, dat je iets waard bent en iets betekent, los van hoe de anderen over je denken. Als je een goed gevoel van eigenwaarde hebt, dan zul je een soort van innerlijke rust/vrede ervaren.

Meer waarde aan jezelf toekennen, zodat je voor jezelf kan opkomen en weten en voelen dat jij het waard bent. Dat het oké is wie je bent, wat je bent en hoe je bent. Zonder dat je je daarbij van je stuk laat brengen door anderen die een mening of oordeel over je hebben.

De andere voorop stellen, graag zorgen voor anderen, kan dat dan niet meer? Tuurlijk wel. Fijn toch! Zolang je in verbinding met jezelf, jouw behoeften aanvoelt, en vanuit zelfrespect handelt. Je voelt veiligheid in jezelf en je staat jezelf toe helemaal jezelf te zijn.

Just slow down

Enkel jij kan de verbinding met jezelf herstellen! Om de verbinding met jezelf terug te voelen is het goed om te vertragen. Jezelf regelmatig de tijd gunnen om niets te doen, om bewuste momenten van stilte te nemen. 

Vaak zijn ook volgende acties al een goede start om de verbinding met jezelf te herstellen :
• De rust bewust opzoeken om naar jezelf te luisteren wat er daadwerkelijk speelt
• Affirmatie en/of meditatieoefeningen rond zelfvertrouwen, zelfrespect, … doen
• Een periode van bewust bezig zijn met innerlijk werk (coachtraject, cursus, opleiding)

Allemaal zodanig dat jij kan ervaren wie jij in essentie bent. Het verdiepen van de verbinding met wie jij in wezen bent, schijnt licht op alle aspecten van je leven. De antwoorden op alle levensvragen die jij ooit maar kan hebben zijn te vinden in jezelf. Niet buiten jou, maar in jou. Het draait om het leven vanuit verbinding met jezelf.

Van hoofd naar hart

Verandering van jouw gedrag is belangrijk in het terug ervaren van verbinding met jezelf. Verbinding met jezelf betekent dat je zakt van hoofd naar hart. Ennn…. de overgang van hoofd naar hart zal niet van een leien dakje lopen. Het hoofd kan behoorlijk wat weerstand hebben op het moment dat hij/zij beseft niet langer de touwtjes in handen te hebben. Wees je hiervan bewust! Dus misschien kan je bewust momenten integreren in jouw ochtend- of avondroutine, op weekenddagen, bijzondere trajecten, workshops of opleidingen volgen. Gun jezelf de tijd en ruimte om aanwezig te zijn in het hier-en-nu. En ga het engagement helemaal aan! Een kwestie van persoonlijk leiderschap.

Jouw beloning?

Er komt meer ruimte om te voelen wat jou blij en gelukkig maakt. Je verlangens en dromen komen terug boven drijven. En last but not least, je hoeft jezelf niet langer anders voor te doen dan wie je bent! Je kan van ‘hart tot hart’ verbinden met de andere.

Weet, jij bent geweldig!

Welke stappen heb jij ondernomen om jouw eigenwaarde te verhogen? 
Of wat doe jij om de verbinding met jezelf te onderhouden?

Laat een reactie achter. Ik ben benieuwd om van je te horen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *