Paardencoaching

Wat is paardencoaching?

 
 

Bij een coaching met paarden verloopt de coach sessie in aanwezigheid van het paard. Paarden zijn kuddedieren en communiceren onderling constant. Een gezonde en welvarende kudde dient gebalanceerd te zijn om te kunnen overleven. Enige vormen van onbalans wordt snel hersteld doordat zij spanningen en ongemak van elkaar overnemen en laten afvloeien.

Wanneer je naar een paard kijkt dan zie je natuur, dieren die zo gevoelig zijn, helemaal één met alles
wat hen omringd. De natuur, hun instinct en het vertrouwen op elkaar is hun leidraad voor het leven. Die onvoorwaardelijke aanvaarding van de ander, die vanzelfsprekende en natuurlijke verbondenheid voelen ze ook tegenover de mens. 

Vandaar dat paarden alles zo bijzonder goed aanvoelen. Alles wat afwijkt en in onbalans is, wordt opgemerkt! Paarden willen van nature graag het evenwicht herstellen, balans corrigeren. Het paard zal bijgevolg vaak reageren op wat er verborgen is, wat niet in balans is.

Tijdens de coach sessie integreert het paard ons als deel van zijn kudde. Een paard kan alleen overleven als de kudde overleeft: een eventuele disbalans wenst het paard via communicatie in balans te brengen. Het paard reageert op wat jij, als coachee, al dan niet bewust inbrengt gedurende de sessie.

Dit natuurlijk gedrag van het paard zorgt meteen voor verdieping van de coachingsessie, zodat de sessie draait om de thema’s die voor jou van belang zijn. Een paard heeft geen moreel oordeel over wie of wat je bent, kijkt liefdevol toe en dat heeft een helende werking.

Deze sierlijke viervoeters met hun gevoelige ziel zijn fantastische gidsen op jouw weg naar vrijheid, vervulling, geluk, evenwicht en succes.

Reactie van het paard

De reactie van het paard is zonder hidden agenda en steeds in het hier en nu. Ze kijken voorbij mooie woorden of een geveinsde glimlach: ze zien meteen wie jij bent en hoe jij vandaag in het leven staat. Een paard neemt meteen de emoties en gedachten in jouw lichaamstaal waar en spiegelt deze terug naar jou. 

Hierdoor verwerf je inzichten in de balast die je met je mee draagt en kan je deze uiteindelijk loslaten.

Voor wie is paardencoaching geschikt?

 

 

Een coachingsessie met een paard is voor iedereen geschikt, welke bagage je ook met je meedraagt. Ben je altijd al gefascineerd door deze mooie dieren maar kwam je tot op heden nog niet in contact met hen? Dan stel ik je graag voor aan mijn dierbare collega Robin

Of heb je zelf een paard en wens je een coachingsessie met je eigen lieveling? Dan ben je bij mij ook aan het juiste adres. 

Durf je te laten zien. Neem jouw plaats in.
De paarden ondersteunen jou hier graag bij.

Of zoals Winston Churchill ooit zei : ‘Er is iets aan de buitenkant van een paard dat goed is voor de
binnenkant van een mens.’

Nothing is more precious than being in the present moment. Fully alive, fully aware.

– Thich Nhat Hanh

Laatste blogs

Ontmoet jouw innerlijk kind

Als kind ontwikkel je jouw eigen manier om in de wereld te overleven. Als volwassene zal je deze ‘eigen manier’ om in ‘die wereld’ te overleven verder inzetten. Nodig jij vandaag, als volwassene, jouw innerlijk kind uit om te komen spelen en dansen? Zodat jij in contact komt met jouw ware kern en jouw hemel op aarde creëert.

Lees meer »
perfecte plaatje

Het perfecte plaatje van onszelf

Het perfecte plaatje van een vrouw of man biedt mogelijks geen ruimte aan ongemakkelijke gevoelens. We ontkennen onze gevoelens.

‘The purpose of life is to know love and trust yourself. Be yourself.’ (Yogi Tea)

Lees meer »