Paardencoaching

Wat is paardencoaching?

 

Bij een paardencoaching verloopt de coach sessie in aanwezigheid van het paard. Paarden zijn kuddedieren en communiceren onderling constant. Een gezonde en welvarende kudde dient gebalanceerd te zijn om te kunnen overleven. Enige vormen van onbalans wordt snel hersteld doordat zij spanningen en ongemak van elkaar overnemen en laten afvloeien. 

Tijdens de coach sessie integreert het paard ons als deel van zijn kudde. Een paard kan alleen overleven als de kudde overleeft: een eventuele disbalans wenst het paard via communicatie in balans te brengen. Het paard reageert op wat jij,  als coachee, inbrengt gedurende de sessie.

Dit natuurlijk gedrag van het paard zorgt meteen voor verdieping van de coachingsessie, zodat de sessie draait om de thema’s die voor jou van belang zijn. Een paard heeft geen moreel oordeel over wie of wat je bent, kijkt liefdevol toe en dat heeft een verzoenende werking.

Reactie van het paard

De reactie van het paard is zonder hidden agenda en steeds in het hier en nu. Ze kijken voorbij mooie woorden of een geveinsde glimlach: ze zien meteen wie jij bent en hoe jij vandaag in het leven staat. Een paard neemt meteen spanningen in je waar en spiegelt deze terug naar jou. 

Hierdoor verwerf je inzichten in de balast die je met je mee draagt en kan je deze uiteindelijk loslaten.

Voor wie is paardencoaching geschikt?


Een coachingsessie met een paard is voor iedereen geschikt, welke bagage je ook met je meedraagt. Ben je altijd al gefascineerd door deze mooie dieren maar kwam je tot op heden nog niet in contact met hen? Dan stel ik je graag voor aan mijn collega’s, Meube en Robin. 

Of heb je zelf een paard en wens je een coachingsessie met je eigen lieveling? Dan ben je bij mij ook aan het juiste adres. 

Nothing is more precious than being in the present moment. Fully alive, fully aware.

– Thich Nhat Hanh

Laatste blogs

☺️ I have the best colleagues! ☺️

Ze oordelen niet.
Ze leven steeds in het hier en nu.
Ze geven eerlijke feedback.
Ze vermijden liever conflicten.
Ze zijn puur en zacht.
Ze geven ontzettend hard en veel.
Ze nodigen uit om tot rust te komen en stil te staan bij…

Lees meer »

Contactformulier

Scroll naar top