Paardencoaching

Wat is paardencoaching?

Bij een coaching met paarden verloopt de coach sessie in aanwezigheid van het paard. Paarden zijn kuddedieren en communiceren onderling constant. Een gezonde en welvarende kudde dienst gebalanceerd te zijn om te kunnen overleven. Enige vormen van onbalans wordt snel hersteld doordat zij spanningen en ongemak van elkaar overnemen en laten afvloeien.

Wanneer je naar een paard kijkt, dan zie je natuur: dieren die zo gevoelig zijn, helemaal één met alles wat hen omringt. De natuur, hun instinct en het vertrouwen op elkaar is hun leidraad voor het leven. Die onvoorwaardelijke aanvaarding van de ander, die vanzelfsprekende en natuurlijke verbondenheid voelen ze ook tegenover de mens. 

Vandaar dat paarden alles zo bijzonder goed aanvoelen. Alles wat afwijkt en in onbalans is, wordt opgemerkt. Paarden willen van nature graag het evenwicht herstellen, balans corrigeren. Het paard zal bijgevolg vaak reageren op wat er verborgen is, wat niet in balans is. 

Tijdens de coach sessie integreert het paard ons als deel van zijn kudde. Een paard kan alleen overleven als de kudde overleeft: een eventuele disbalans wenst het paard via communicatie in balans te brengen. Het paard reageert op wat jij, als coachee, al dan niet bewust inbrengt gedurende de sessie. 

Dit natuurlijke gedrag van het paard zorgt meteen voor verdieping van de coachingsessie, zodat de sessie draait om de thema’s die voor jou van belang zijn. Een paard heeft geen oordeel over wie of wat je bent. Het kijkt liefdevol toe en dat heeft een helende werking

Deze sierlijke viervoeters met hun gevoelige ziel zijn fantastische gidsen op jouw weg naar vrijheid, vervulling, geluk, evenwicht en succes.

Reactie van het paard

De reactie van het paard is zonder hidden agenda en steeds in het hier en nu. Ze kijken voorbij mooie woorden of een geveinsde glimlach: ze zien meteen wie jij bent en hoe je vandaag in het leven staat. Een paard neemt meteen de emoties en gedachten in jouw lichaamstaal waar en spiegelt deze terug naar jou

Hierdoor verwerf je inzichten in de balast die je met je meedraagt en kan je deze uiteindelijk loslaten. 

Voor wie is paardencoaching geschikt?

Een coachingsessie met een paard is voor iedereen geschikt, eender welke bagage je ook met je meedraagt. Ben je altijd al gefascineerd door deze mooie dieren maar kwam je tot op heden nog niet in contact met hen? Dan stel ik je graag voor aan mijn dierbare collega’s Robin en Silver. 

Of heb je zelf een paard en wens je een coachingsessie met je eigen lieveling? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. 

Durf je te laten zien. Neem jouw plaats in. De paarden ondersteunen je hier graag bij. 

Of zoals Winston Churchill ooit zei: “Er is iets aan de buitenkant van een paard dat goed is voor de binnenkant van een mens.“.

Nothing is more precious than being in the present moment. Fully alive, fully aware.

– Thich Nhat Hanh

Laatste blogs

kracht van verbinding

Zelfliefde ontwikkelen : zomer challenge!

Zelfliefde gaat over naar binnen keren en van jezelf houden zoals je bent. Gedurende deze zomer neem ik jullie mee op een (innerlijke) reis.

In dit derde en laatste deel ronden we onze (innerlijke) reis in schoonheid af. Met een kleine verrassing! Nieuwsgierig? Neem dan vlug een kijkje!

‘The purpose of life is to know love and trust yourself. Be yourself.’ (Yogi Tea)

Lees meer »