Persoonlijke crisis : ontdek je ware zelf!

Persoonlijke crisis : ontdek je ware zelf!

‘Empty yourself and let the Universe fill you.’
(Yogi Organic Tea)

Klaar voor een korte trip ‘down memory lane’ van mijn eigen levenspad?

2010 : ‘O hallo, echtscheiding’ óf ‘mijn toenmalige echtgenoot vond het fijner zijn leven verder te zetten zonder mij’
2015 : ‘O Hey, burn-out’ óf ‘mijn lichaam zei ‘nee, stop!’’.

Uiteindelijk, na verloop van tijd, zijn beide gebeurtenissen een kans geweest, een uitnodiging om mezelf onder de loep te nemen en  hadden ze een belangrijke impact op mijn leven. 

Herkenbaar voor jou?  Of ben jij ook geconfronteerd met een ingrijpende gebeurtenis in je leven? Lees dan vlug verder!

Keerpunt(en) in je leven

Of het nu een echtscheiding, een overlijden, ziekte, ontslag, burn-out… is. Allemaal zijn het gebeurtenissen die een keerpunt in je leven kunnen zijn.

En hoewel de uiterlijke omstandigheden verschillend zijn, zijn er onderliggend wel heel wat gemeenschappelijke kenmerken.

Verruiming van het bewustzijn, persoonlijke groei en interesse in spiritualiteit

In alle verwarring, emotionaliteit, word je uitgenodigd om je te verbinden met een weten in jezelf en persoonlijke ontwikkeling. Alsof je ziel snakt naar dit soort voedsel. Je staat stil bij : wat is jouw ware aard? Wie ben je? Wat doe je? Wat zijn jouw (harts)verlangens? Je begint met oprechte interesse en nieuwgierigheid jouw innerlijk landschap te verkennen.

Verbinding met de natuur

In connectie met de natuur kom je tot rust. De natuur brengt je in verbinding met de puurste versie van jezelf.

‘Into the forest I go to lose my mind and find my Soul’
(Wide Waters)

Een innerlijke rust daalt over je neer. Het brengt je terug in contact met waar het voor jou écht om draait. En wanneer je ervoor open durft te staan, zal het jou in contact brengen met de wijsheid van jouw ziel, het mysterie en de wonderen van de wereld. De weldaad van de natuur voor lichaam en geest kan je gemakkelijk ervaren tijdens een wandeling in de natuur. En let op : het werkt verslavend, eenmaal je de stress voelt opkomen in jezelf, dan wil je het liefste zo vlug als mogelijk terug naar de natuur om je terug verbonden te voelen met jouw kern. Je bent gewaarschuwd. 😉

Verdiepte relatie met lichaam en emoties

De ingrijpende gebeurtenis nodigt je uit om uit je hoofd te komen en in te dalen naar je hart, buik en bekken. Je maakt een diepere verbinding met jezelf. Hiervoor mag je ruimte maken op mentaal, emotioneel en lichamelijk vlak. Op onderzoek gaan naar jouw gedachten, overtuigingen die je erop na houdt, gestagneerde emoties voelen en terug laten stromen… Met momenten kan dit een erg intens en confronterend proces zijn. Uiteindelijk zal het jou vrijer maken.

Toegenomen gevoeligheid en sterkere intuïtie

Een gevolg van de verdiepte relatie met lichaam en emoties is een sterker werkende intuïtie. Je bent steeds vaker meer aanwezig in het hier-en-nu. Je bewustzijn verruimt. Met de verruiming van je bewustzijn gaat een toenemende gevoeligheid gepaard. Je voelt je verbonden met het grotere geheel en wenst dit ook in je dagelijkse leven uit te breiden door het verlangen om bij te dragen aan een betere wereld. Lees zeker ook even de blogpost Wat is de diepere boodschap van je burn-out?’ in dit verband.

(Her)Ontdekken van talenten en behoeften aan zelfexpressie

Tijdens je kinderjaren zit je boordevol enthousiasme, plannen, creativiteit en dromen. Na de ingrijpende gebeurtenissen sta je graag stil bij jouw kindertijd, jouw kinderdromen. Dromen en verlangens die je ergens onderweg naar het volwassen leven losgelaten hebt, omdat deze als ‘onrealistisch’, ‘nooit mogelijk om daar de kost mee te verdienen in het échte leven’… hebt bestempeld. Dus onder al het ‘puin’ ontdek je op jouw levenspad enkele bloemen : jouw talenten en interesses. En weet je : ‘Die bloemen groeien tussen al het puin. Nu is het aan mij om leiderschap over mijn leven te nemen en iets te doen met die talenten en interesses!’ 

Uiteindelijk zijn al deze ingrijpende gebeurtenissen vaak een uitnodiging om de vrouwelijke energie in onszelf te verruimen, meer aandacht te geven. Meer ruimte geven aan creativiteit, ontvangen… Want al geruime jaren leven we als maatschappij met een hoofdzakelijk dominante mannelijke energie, prestaties, daadkracht… In huidige tijden word je uitgenodigd om meer balans te vinden tussen de mannelijke en de vrouwelijke energie in onszelf. In de blogpost ‘Wu Wei, leven in harmonie met jouw omgeving’ wordt de bijzondere bijdrage van de paarden bij het herstellen van de balans besproken.

Ik wens je een fijne verkenningstocht!

Wens jij jouw ervaringen te delen?
Sharing is caring.

Benieuwd om van je te horen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *