Team Coaching

Team coaching als sleutel
voor succesvol samenwerken

Team coaching is cruciaal voor het creëren van een harmonieuze, productieve en effectieve werkomgeving. Het helpt teams om beter samen te werken, communicatie te verbeteren, conflicten op te lossen en gezamenlijke doelen te bereiken. in een wereld waar teamwork de basis is voor succes, biedt team coaching de tools om te excelleren.

Meer praktische informatie gewenst? Scroll verder door op deze pagina.  

De kracht van coaching met paarden

Coaching met paarden is een unieke en effectieve methode om onderliggende dynamieken binnen een team snel zichtbaar te maken. Door specifieke oefeningen, zoals het model van Patrick Lencioni, en de natuurlijke interactie met paarden, komen onbewuste patronen aan het licht.

Paarden zijn prooidieren en leven in kuddes, wat hen rust, veiligheid en sociaal contact biedt. Ze reageren adequaat op prikkels in het hier en nu, zonder voortdurend alert te zijn. Dit vermogen om direct en instinctief te handelen, helpt hen om inzicht te krijgen in de teamdynamiek. Wanneer je in contact komt met paarden, word je automatisch onderdeel van de kudde. Ze maken geen onderscheid op basis van diploma’s, ras, stand,…. 

Paarden voelen spanningen, frustraties en communicatieproblemen feilloos aan, maar ook als het goed gaat binnenin een team! Ze reageren op authenticiteit, balans en rolverdeling binnenin de groep, waardoor niets dat belangrijk is verborgen blijft. 

Daarbovenop houden ze een spiegel voor en tonen ze ons gedrag, onze innerlijke toestanden en onze interacties. 

Zonder oordeel. Eerlijk en soms een tikkeltje direct. 

Het model van Patrick Lencioni

Het model van Patrick Lencioni helpt begrijpen hoe hindernissen binnen een team ontstaan en nodigt uit om deze te overwinnen. 

De kracht van dit model ligt in het versterken van het team en het bereiken van succes. 

 

Model van Lencioni

Kenmerken van een succesvol team

  • Vertrouwen
  • Productieve conflicten
  • Betrokkenheid
  • Verantwoordelijkheidsgevoel
  • Resultaten

Zonder deze essentiële kenmerken is er geen echt team, maar slechts een groep van losse individuen. Samen met de paarden ontdekken we waar onderliggende problemen liggen en waar evenwicht en harmonie versterkt kunnen worden. 

Zo blijft samenwerken niet alleen effectief, maar ook leuk! 

 

 

 

 

 

 

Welke thema's komen aan bod tijdens team coaching?

Tijdens onze team coaching streven we ernaar inzicht te geven in persoonlijke eigenschappen, samenwerking binnen het team en zowel verbale als non-verbale communicatie. We maken gebruik van het model van Patrick Lencioni, dat de vijf pijlers voor een succesvol team bevat. 

De unieke combinatie van de interactie met paarden, dat zowel op individuen als op het team reageert, en de inzichten die zowel positief als negatief naar boven komen, versterkt de samenhang, sfeer en energie binnen het team. Dit gebeurt in een rustige en natuurlijke omgeving. Door middel van gerichte vragen, creëren we als coaches duidelijkheid over wat er zich afspeelt in de relatie tussen paard en het team. 

Dit nodigt uit tot het verruimen van het bewustzijn en helpt om de link te leggen tussen de opgedane ervaringen en het dagelijkse leven

Together Everyone Achieves More.

Praktische informatie

Team coaching bij Horse Flow is geschikt voor teams tussen 5 en 10 personen

Voorkennis van paarden is absoluut niet nodig! De gehele aanpak gebeurt te voet, zonder op de paarden te rijden. 

We hanteren enkele kledingvoorschriften zoals stevig schoeisel, en delen graag specifieke richtlijnen met jullie voorafgaand de afgesproken datum. Veiligheid van mens en dier staat bij ons voorop. Dit betekent dat we elk coachproces en elke deelnemer met de hoogste professionaliteit, integriteit en respect behandelen. Zo kan iedereen zich veilig voelen. 

Iedereen is welkom, precies zoals hij of zij is, want iedereen is uniek. 

Vooraf vragen we de teamleden een korte vragenlijst in te vullen, wat ongeveer 5 minuten duurt. 

Daarnaast stellen we voor om een overleg te hebben met de organisator van het team, om de werking en het functioneren van het team in kaart te brengen. 

Zijn er nog onduidelijkheden? 

Wensen jullie nog verdere inlichtingen? 

Nemen jullie graag persoonlijk contact op? 

Aarzel niet! Geef gerust aan wat jullie bijkomende noden of vragen zijn en dan zoeken we een gepaste manier om hieraan te voldoen. Voel jullie welkom.  

Neem vrijblijvend contact op

Wil je graag nog wat meer informatie over mij of mijn werkwijze? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

Laatste blogs

kracht van verbinding

Zelfliefde ontwikkelen : zomer challenge!

Zelfliefde gaat over naar binnen keren en van jezelf houden zoals je bent. Gedurende deze zomer neem ik jullie mee op een (innerlijke) reis.

In dit derde en laatste deel ronden we onze (innerlijke) reis in schoonheid af. Met een kleine verrassing! Nieuwsgierig? Neem dan vlug een kijkje!

‘The purpose of life is to know love and trust yourself. Be yourself.’ (Yogi Tea)

Lees meer »