zachte kracht

Zelfliefde ontwikkelen : zomer challenge!

Zelfliefde ontwikkelen :
zomer challenge!

Deel I - Waardeer jij jezelf? En hoe zit met jouw zelfliefde binnen relaties?

‘De essentie van de mens is liefde. Door de schokken van verlating, vernedering en afwijzing, vergaten we hoe lief te hebben en leerden we in plaats daarvan afscheiding. Dit is waarom ik stel dat ons belangrijkste werk niet is om te leren liefhebben, maar om te leren herverbinden.’
(Sri Prem Baba)

Gedurende de (resterende) zomerperiode neem ik jullie graag, gespreid over 3 blogposts, mee op een reis. Een innerlijke reis naar jouw kern, naar meer kennis en inzicht in jezelf, meer (zelf)bewustzijn en meer liefde voor jezelf. Bewust stil staan bij : de verbinding, waardering en liefde voor jezelf (en de ander), jouw gevoel in relatie met de ander.

Wat is jouw investering?
Jouw energie en tijd over de komende periode en een fijn notaboekje voor jezelf, zodat je jouw reis kan documenteren voor jezelf. Tweewekelijks verschijnt op zondag de blogpost waar jij dan gedurende 2 weken mee aan de slag kan.

Wat brengt het jou?
Inzicht in jezelf én jouw relaties. Innerlijke rust. Acceptatie van jezelf. Meer zelfbewustzijn. …. Echter zoals steeds : hoe groter jouw investering, hoe groter jouw rendement! Onthou : ‘If it is to be, it is up to me!

 

Hou je vol tot het einde van de zomerperiode,
dan wacht er jou een fijne verrassing!
Jouw reis start vandaag : So, get on board!

 

love never fails

Zelfliefde

Zelfliefde gaat over het naar binnen keren en van jezelf leren houden zoals je bent. Het heeft veel te maken met eigenwaarde, zelfrespect, zelfvertrouwen… of de acceptatie van jezelf zoals je bent. Een gedrag aangeleerd in onze kindertijd, met name om niet van onszelf te houden, kan je slechts aanpakken door jouw (zelf)kennis te verruimen, jouw (zelf)bewustzijn te verruimen, geduld, compassie, mildheid… (niet verwonderlijk dat dit allemaal eigenschappen van de vrouwelijke energie in onszelf). 

Geen quick fix dus.
Wel een fijne innerlijke reis!

Een gebrek aan liefde voor jezelf belemmert je in jouw doelen, geluk en relaties, kortom in jouw leven. Met liefde in je hart worden de gewoonste dingen schitterend! Jij kan jouw gevoel van leegte het beste vullen met jouw eigen liefde. Liefde zit altijd al in jou. Zodra je liefde in jezelf en voor jezelf voelt, dan zal je dat stukje ook gaan zien bij de anderen om jou heen.

The answer is simple : love yourself.’
(Sonia Choquette)

Uitnodiging voor de komende twee weken...

Voor nu wens ik jou uit te nodigen om een plek voor jezelf uit te zoeken. Nestel je onder een boom, in een zachte tuinzetel of binnen op de sofa, met een lekker tas thee of koffie. Het is toegestaan om even te verstillen in deze zomer periode. Even bewust stil te staan bij jezelf om met die (hernieuwde) inzichten en kennis de resterende maanden van het jaar vorm te geven. Neem jouw notaboekje erbij en zonder je even een half uurtje af. Gun jezelf dit moment.

Mag ik jou uitnodigen om in de komende twee weken bewust stil te staan bij zelfliefde en relaties? Graag geef ik enkele richtvragen voor jou :

  • Wat voor gedachten heb jij over jezelf? Binnen welke context of omgeving heb je deze gedachten? Privé (familie, vrienden, gezin…) of professioneel?
  • Op welke manier praat je over jezelf? En op welke manier praat je (in stilte) tegen jezelf?
  • Waar, binnen welke relaties, waardeer jij jezelf ten volle?
  • Binnen welke relaties komen welke ideeën of gedachten bij jou naar boven?
  • Welke (onbewuste) patronen treden er in werking bij jezelf en bij de ander?
  • Wat zijn jouw triggers in relatie met de ander?

Neem gewoon waar. Welke vraag blijft bij jou hangen? Wat komt er bij jou naar boven? Observeer jezelf, als bij wijze van spreken, vanop een afstand. Laat oordeel over jezelf of de andere achterwege. Laat oordeel over jouw gedachten, gevoelens… achterwege. Noteer in jouw notaboekje jouw waarnemingen, jouw gedachten, jouw gevoelens…. Of je kan gedurende een periode van 15 minuten flow schrijven over deze vragen. Onbewust zal de essentie voor jou naar boven komen.

Na het schrijven leg je jouw hand of handen op jouw hart. Voel. Maak bewuste verbinding met jouw hart en zeg ‘
Ik houd van je.

For now : just sit with it. 

Je kan in de komende twee weken op regelmatige momenten tijd vrijmaken om stil te staan bij deze vragen, bij evoluties, ….

vrouw aan een meer
vrouw in bos

Zoals Louise Hay mooi aangeeft in onderstaande quote : ‘Remember, you have been criticizing yourself for years and it hasn’t worked. Try approving yourself and see what happens.’
(Louise Hay)

Misschien is het tijd om jezelf te aanvaarden zoals je bent?
Geef het een kans en zie wat het jou oplevert! 

In onderstaand nog een inspirerende video een tekst van Charlie Chaplin ‘As I began to love myself.’ 

Wens je graag inzichten te delen? Dat kan! Naar mij persoonlijk via de gekende kanalen of via een bericht/reactie op deze post. Voel je welkom!

Voel jij je geraakt door deze tekst?
Wens je iets te delen?
Ik hoor graag van jou!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *